ShippingWatch

Nyt stort underskud på Torms bundlinje

Underskuddet blev på 79 mio. dollar efter skat, hvor analytikerne havde ventet et tab på 53 mio. dollar ifølge SME Direkt. Året før tabte Torm 45 mio. dollar i første kvartal. Ingen finansielle forventninger til 2012 fra Torms side.

Rederiet Torm sejlede et nyt stort underskud hjem i årets første tre måneder. Og i regnskabet kan Torm ikke fortælle nyt om den principaftale, der er indgået med banker og andre kreditorer, og som er en forudsætning for Torms overlevelse.

Underskuddet blev på 79 mio. dollar efter skat, hvor analytikerne havde ventet et tab på 53 mio. dollar ifølge SME Direkt. Året før tabte Torm 45 mio. dollar i første kvartal.

Nettoomsætningen overraskede ellers positivt, da den steg til 310,6 mio. dollar fra 270 mio. dollar i første kvartal af 2011. Analytikerne havde ventet et lille fald til 266 mio. dollar. På driften var der underskud på 7 mio. dollar på EBITDA-niveau og 41 mio. dollar på EBIT-niveau.

Negativt påvirket af salg

"Torms driftsresultat for første kvartal 2012 var på niveau med sidste år og afspejler de fortsat vanskelige markedsforhold. Imidlertid er resultatet negativt påvirket af salg af skibe samt omkostninger til restruktureringen af selskabets kapitalstruktur, udtaler topchef Jacob Meldgaard i forbindelse med regnskabet.

Tallene træder dog i baggrunden i forhold til usikkerheden om Torms fremtid. I april indgik Torm en principaftale, der skal sikre rederiets fremtid med hjælp fra banker og andre kreditorer. Aftalen er ikke endelig, og i forbindelse med kvartalsregnskabet kan Torm ikke fortælle noget nyt om finanserings- og estruktureringsplanen.

Af samme årsag er der igen ingen finansielle forventninger til 2012 fra Torms side.

Torm offentliggør ikke forventninger til 2012, før en langsigtet, samlet finansieringsløsning er på plads, skriver Torm-ledelsen i regnskabet.

 

RITZAU FINANS

 

Torm: Millionhonorarer til restrukturering i første kvartal 

Ny milepæl i Torms kamp for overlevelse

 

 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs