ShippingWatch

EU forbereder ny konkurrencelov for containerredere

EU-Kommissionen ventes at fjerne de sidste særregler for containerrederierne fra september 2013, så den almindelige europæiske konkurrencelovgivning får fuld effekt inden for maritim transport.

I september næste år udløber forskellige former for særregler i EUs maritime transportpolitik. Derfor har EU-Kommissionen nu ifølge Lloyds List bedt om medlemslandenes syn på nye guidelines, og det er EU-Kommissionens klare opfattelse, at der er ikke længere er brug for særregler inden for den maritime transport, der skal sidestilles med andre industrier i forhold til konkurrencelovgivningen.

EU-Kommissionen forbød i 2006 containerrederiernes særlige og mangeårige praksis med gruppefritagelse i de såkaldte liniekonferencer. Nu agter Kommissionen ifølge et arbejdsspapir at tage skridtet fuldt ud at lade de almindelige konkurrenceregler i unionen gælde for hele transportsektoren.   

Allerede i 2008 syntes det at stå klart, at rederierne kun fik fem år mere til at indgå aftaler, der i andre brancher er strengt forbudt, i en overgangsperiode på fem år. Den udløber i september 2013.

Hård kritik af prishop fra rederier  

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs