ShippingWatch

Hård kritik af prishop fra rederier

Importører undrer sig over, at containerrederier på stribe hæver raterne. Uholdbart at vi som industri taber så mange penge, svarer Maersk Line.

Foto: Maersk

Der lyder hård kritik af Maersk Line, efter at ontainerrederiet inden for de sidste uger har løftet priserne kraftigt. Flere store danske importører undrer sig over, hvordan rederierne på kort tid kan hæve raterne samtidig. Det skriver dagbladet Børsen.

"Det ser mærkeligt ud, at priserne er meget ens fra de forskellige rederier. Det undrer vi os da over," siger Lars Bærentsen, der er direktør og ejer af importfirmaet Millarco i Aarhus:

"Det her er ikke noget, vi synes særlig godt om. Vi får en ny pristarif ind i systemet, to-tre dage før vores varer går fra Kina, og vi har ingen mulighed for at ændre på nogert som helst.

Han bakkes op af Henrik Kristensen, direktør og ejer af Inter Sales, der importerer elektronikprodukter fra Kina.

"Man kan undre sig over, hvordan man kan sætte prisen op til det dobbelte med kort varsel, lyder det fra direktøren, som understreger, at han ikke har nogen viden om, hvordan det kan lade sig gøre, at rederierne løfter prisen på samme tid:

"Det virker som om, fem-seks rederier sidder om det runde bord og bliver enige om, at de mangler penge."

I Maersk Line afviser nyudnævnt adm. direktør Søren Skou enhver tanke om prisaftaler. Men han er ikke overrasket over kundernes reaktion på de seneste prisforhøjelser.

"Det vil jo aldrig resultere i klapsalver. Men bag de lukkede døre tror jeg, at kunderne vil affinde sig med det. Det er jo ikke holdbart, at vi har en industri, som taber så mange penge på den lange bane," siger Søren Skou til Børsen.

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs