ShippingWatch

EU-tvivl om kvaliteten af filippinske søfolk

Med en EU-trussel hængende i luften, der kan trække tæppet væk under Filippinerne som det land i verden, der leverer flest søfolk, vil landets præsident stramme op. Det glæder Danmarks Rederiforening. Den danske handelsflåde har over 3.000 filippinske søfolk ansat.

EU-Kommissionens trussel om at trække anerkendelsen af filippinske søfolks certifikater tilbage på grund af gentagne klager over kvaliteten af søfolkene, har fået den flippinske præsident til at involvere sig personligt i sagen. Det glæder Danmarks Rederiforening, der har tusindvis af ansatte søfolk fra Filippinerne, både officerer og menige.

"Vi har måske omkring 3.000 ansatte fra Filippinerne i den danske handelsflåde. Derfor er det selvfølgelig glædeligt, hvis man fra filippinsk side får løst problemerne, når vi har så mange ansatte. Jeg synes, EU-Kommissionen har skudt gråspurve med kanoner. Der er da givetvis nogle forhold, man bør kigge på, men vi har rigtig mange kvalificerede filippinske søfolk. Derfor har vi stået noget uforstående over for EU-Kommissionens adfærd i denne sag. Men det vigtigste for os er, at der bliver fundet en løsning," siger vicedirektør Jan Fritz Hansen, Danmarks Rederiforening.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs