ShippingWatch

Nordens tørlastchef låst i 18 måneder

Ligesom Jacob Meldgaard, Torms nuværende topchef og tidligere tørlastchef i Norden, er også Peter Norborg, snart fhv. tørlastchef i Norden, låst af opsigelsesperiode og konkurrenceklausul på i alt 18 måneder

Nordens snart forhenværende chef for rederiets tørlast Peter Norborg, executive vice president  og medlem af koncernledelsen, synes ikke umiddelbart at kunne tiltræde sit nye job som COO i selskabet Gearbulk UK foreløbig.

Norden oplyste sent mandag til Københavns Fondsbørs, at Peter Norborg fratræder, at han vil blive fritstillet i løbet af de næste to uger, men at han efterfølgende vil stå til rådighed for selskabet indtil udgangen af oktober 2012.

"I perioden indtil 31. oktober 2013 er Peter Norborg underlagt restriktive klausuler, med mindre de opsiges af selskabet," forlød det i fondsbørsmeddelelsen fra Norden mandag.

Dialog i venlig tone

Nu oplyser Carsten Mortensen, CEO i Norden, i en mail til ShippingWatch, at Peter Norborg har en seks månders opsigelsesperiode og en konkurrenceklausul med virkning i 12 måneder, og at parterne er i dialog.

"Vi har ikke færdigdrøftet sidstnævnte med PN (Peter Norborg, red.) endnu, men alt foregår i en konstruktiv og venskabelig tone. Peter har været ved Norden i 14 år og det er med beklagelse at vi ser ham søge nye udfordinger, men det må vi bare tage til efterretning. Han har været Norden en rigtig god mand og har altid udvist professsionalisme og høj personlig integritet. Det ved jeg også, at han vil udvise fremadrettet," oplyser Carsten Mortensen, der også er formand for Danmarks Rederiforening.

Kjærulff og Meldgaard

Anvendelse af konkurrenceklausuler er et udbredt fænomon på ledelsesniveau i shippingbranchen. Blandt de mest kendte og prominente eksempler er Torms tidl. og mangeårige topchef Klaus Kjærulff, der i forbindelse med sin exit blev underlagt en konkurrenceklausul af fem års varighed. Torms CEO Jacob Meldgaard var i 18 måneder forhindret i at tiltræde sit nuværende topjob i det nødlidende tankrederi på grund af en konkurrenceklausul fra sit tidligere job som chef for tørlast - i Norden. 

Peter Norborgs nye arbejdsgiver, Gearbulk UK, er specialist i open hatch/boxship og har hovedkontor i Weybridge i England. Selskabet opererer verdens største flåde af specialskibe inden for tørlast, såkaldte open hatch gantry craned vessels og open hatch jib craned vessels, der er designet til at transportere opdelte laster af træ og metal samt mere traditionel tørlast.

Norden har indledt en rekrutteringsproces med henblik på at finde en ny chef for tørlastafdelingen internt eller eksternt. Selskabets koncernledelse består efter Peter Norborgs fratrædelse af adm.direktør Carsten Mortensen og finansdirektør Michael Tønnes Jørgensen.

Norden overvejer voldgiftssag mod Torm-chef 

 Peter Norborg fratræder koncernledelsen i Norden
 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs