Stadil-familiens mange jern i ilden

Thor og Christian Stadils Thorco Shipping er langt fra den største spiller i rederibranchen, men har tilknytning til en række andre brancher i moderselskabet Thornico.
Foto: Liv Høybye
Foto: Liv Høybye
AF LOUISE VOGDRUP-SCHMIDT

Der står ikke Stadil & Søn i firmanavnet, men det er Thor Stadil og hans søn Christian Stadil, der har skabt selskabet Thornico. Thor Stadil er bestyrelsesformand, mens sønnen er administrerende direktør. Virksomheden ejer blandt andet rederiet Thorco Shipping, som i dag har meldt ud, at de vil føje fire nye skibe til rederiets flåde på i alt 50 skibe.

Det er to familieforretningsmænd med kendskab til forskellige brancher, som ejer Thorco. Foruden rederiet, har Thornico en lang række selskaber inden for fødevarer og emballage, beskæftiger sig med ejendomme og erhvervslejemål i selskaberne Stanico og West Star, ligesom de ejer tøjproducenten Hummel.

Det er især sidstnævnte, som har givet Christian Stadil et navn, der er kendt i offentligheden, fordi han forretningsmæssigt og imagemæssigt succesfuldt har re-brandet Hummel og sat det på verdenskortet.

Samtidig har Christian Stadil også formået at adskille sig fra andre virksomhedsdirektører ved offentligt at fortælle om sin buddhisme og i samarbejde med blandt andet den kendte coach Sofia Manning skrive bøger om virksomhedsledelse.

Thor Stadil er uddannet advokat, mens Christian Stadil har en baggrund som sergent i Livgarden.

Fire nye skibe i Stadils flåde 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også