Fire nye skibe i Stadils flåde

Mens finanskrisen stadig hjemsøger shippingindustrien, køber det danske rederi Thorco Shipping A/S fire nye skibe. Tiderne vil ændre sig, siger medejer af Thorco, Christian Stadil (foto).
Foto: Liv Høybye
Foto: Liv Høybye

Som følge af finanskrisen er mange rederier blevet tvunget til at dreje nøglen om, sælge ud af deres flåde eller har misligholdt deres betalingsbetingelser. Krisen har dog ikke ramt Thorco Shipping A/S. De ekspanderer endnu engang med købet af fire nye skibe og råder nu over mere end 50 multi purpose skibe, oplyser selskabet.

De fire nye skibe er Velocity Scan, Victory Scan, Thorco Amber and Thorco Atlantic.

"Vi er meget stolte over, at kunne ekspandere yderligere i disse vanskelige tider. Vi ved, at mange andre rederier har det svært, men vi har virkelig formået at forblive oven vande. Med købet af disse fire skibe viser vi omverdenen, at vi har troen på og viljen til fortsat at vokse og styrke vores position på et ellers hårdt marked," forklarer Thorco Shippings CEO, Thomas N. Mikkelsen.

Med-ejer af Thorco Shipping, Christian Stadil tilføjer:

"I de fleste industrier, shipping inkluderet, har folk en tendens til at have korttidshukommelse. Når tingene går skidt har folk ikke tiltro til, at det nogensinde vil ændre sig, og det modsatte gør sig også gældende. Men tiderne vil ændre sig, og vi vil se et stærkt marked igen, hvilket Thorco Shipping vil være beredt på med udvidelsen af vores flåde."

Thorco vil operere alle fire skibe. To af skibene skulle have været på en langtidskontrakt med et andet rederi, men som følge af finansielle problemer hos dette rederi, vil de to skibe blive overtaget af Thorco, og indgå i selskabets flåde. Deres nye navne vil være Thorco Asia og Thorco Alliance. Tre af skibene er allerede blevet leveret og taget i brug, mens det sidste forventes leveret i maj.

Alle fire skibe er identiske søstre skibe, bygget på to forskellige værfter i Kina. To af skibene er bygget på Qingdao Heshun Shipyard og de to andre er bygget på Jiangsu Yangzi Changbo Ship yard. Modellen er en Volhardingen 9,800 DWAT Multi Purpose (MPP)/ tween decker med 2X60 Metrik Ton (MT) kraner.

Stadilfamiliens mange jern i ilden 

Drewry: Multipurpose-markedet tegner stærkt i 2012

Clipper: Projekt-skibe har været læringsproces for os

 

Hummel owner expands fleet by four 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også