ShippingWatch

Ingen voldgift om DIS – sagen går i retten

Danmarks Rederiforening har ifølge skibsofficererne i Søfartens Ledere afvist en faglig voldgift i striden om skatteforholdene i Danmarks Internationale Skibsregister, DIS. Nu anlægges der retssag mod to medlemrederier i Danmarks Rederiforening, oplyser advokat Pernille Sædam Marstal (foto), der er advokat i Søfartens Ledere. (Opdateret)

Danmarks Rederiforening har endeligt afvist at løse uenigheden om skatten i DIS ved en faglig voldgift. Sagen går derfor nu i retten, og i første omgang vil der blive indgivet stævning mod to medlemmer af Danmarks Rederiforening. Det oplyser Søfartens Ledere, der organiserer omkring 3.200 skibsofficerer.

Bestræbelserne på at finde en aftalebaseret løsning på spørgsmålet om regulering af netto-lønningerne i DIS har vist sig resultatløse, fastslår Søfartens Ledere efter at Danmarks Rederiforening har svaret Søfartens Ledere på det stævningsudkast, som rederiforeningen for to uger siden blev præsenteret for.

Derfor vil Søfartens Ledere nu indbringe spørgsmålet for de civile domstole.

To rederier stævnes

Retssagen anlægges imod to medlemsrederier af Danmarks Rederiforening med henblik på at få en retlig bindende afgørelse på det overordnede og principielle spørgsmål om sammenhængen mellem netto-lønningerne i DIS og skattesystemet i Danmark. Søfartens Ledere vil først i næste uge offentliggøre navnene på de to rederier.

"Jeg vil gerne understrege, at sagen – udelukkende af processuelle årsager – anlægges direkte imod Danmarks Rederiforenings medlemsrederier, af Søfartens Ledere som mandatar (én, der har fået hvervet overdraget, red.) for navigatørernes talsmænd, som repræsentanter for samtlige navigatører i rederierne, der er på DIS-løn," siger Pernille Sædam Marstal (foto), advokat i Søfartens Ledere:

"Der er altså ikke tale om, at det er de ansatte, hvis navn vil fremgå af stævningerne, der anlægger sag mod deres arbejdsgiver – selvom det i første omgang vil være dem, der opnår retskraft af domstolenes kendelser," siger hun.

Pernille Sædam Marstal tilføjer, at der endnu ikke er truffet endelig beslutning om, hvilke rederier, der vil blive indgivet stævning imod, men at det sandsynligvis vil ske i den kommende uge. Det er advokatfirmaet Norton, der fører sagen på vegne af Søfartens Ledere.

Danmarks Rederiforening mener ikke, det er muligt at køre sagen som en voldgiftssag, eftersom der ikke er nogen overenskomst mellem de to parter. Derfor mener rederiforeningen, at en retssag ved de almindelige domstole er på sin plads.

"De prøver at komme igennem med et krav af rettens vej, som de ikke har kunne forhandle sig til rette med, og det er de jo frit stillet til at gøre. Vi mener ikke, at der er noget som helst problem i det for os i forhold til DIS, " siger vicedirektør i rederiforeningen, Pia E. Voss, til ShippingWatch.

Søfartens Ledere lægger sag an mod danske rederier

Rederne: Søfartens Ledere har en dårlig sag 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også