ShippingWatch

Olie-prisen er blevet en "game changer"

Den voldsomme stigning i olieprisen er blevet en game changer i rederibranchen. Rate-niveauerne er mindre vigtige end bunkerpris og –forbrug. Fremtiden afgøres af den mest effektive flåde, forudser Clippers Per Gullestrup.

Der var engang, hvor billige skibe og høje rater var så godt som de eneste og simple parametre i rederiernes regnemaskiner. Kunne man få tonnage til en lav pris og fragter til en høj, så var regnestykket enkelt: Så kunne det ikke gå helt galt. Sådan var det. Indtil 2012, hvor olieprisen har nået ekstreme højder.

Hvis man spørger en af de mest erfarne shipping-folk i den danske rederi-branche, Clipper-partner Per Gullestrup, har olieprisens himmelflugt betydet et dramatisk skift, en game changer, inden for det seneste år eller to. I dag og fremover er det ganske enkelt afgørende for økonomien, om du har en moderne og effektiv flåde. Den skal bruge så lidt brændstof som muligt og samtidig leve op til de mange miljøregler, der er vedtaget, eller som man ved, kommer inden for de næste par år.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs