ShippingWatch

Konstruktive Iran-drøftelser sænker oliepriser

Forhandlingerne i Istanbul omkring Irans atomprogram er blevet efterfulgt af positive udmeldinger, der har sænket olieprisen.

Foto: Hasan Sarbakhshian (AP)

Den overvejende faktor for olieprisen mandag er vellykkede forhandlinger mellem de vestlige lande og Iran. Olieprisen har i 2012 været på himmelfart på grund af frygten for, at uroen vil gå ud over de globale forsyninger.

Forhandlingerne i Istanbul lørdag blev betegnet som konstruktive af parter fra begge sider af forhandlingsbordet, og dermed ser det ud til, at der olieprisen kan være på vej nedad igen.

- Meldingerne fra disse forhandlinger virkede en smule mere positive end fortidens retorik. Et niveau mellem 90 og 100 dollar per tønde ville umiddelbart være en rimelig værdi for WTI-olien uden risikoen fra Iran indregnet, siger David Lennox, analytiker i Fat Prophets, til Bloomberg News.

WTI-olien falder 0,6 pct. til 102,22 dollar per tønde. Nordsø-olien, Brent, går tilbage med 1,1 pct. og handles i 119,86 dollar per tønde.

Såvel olieprisen som kobberprisen presses af omstændighederne i Europa og Kina. Europa-bekymringerne har styrket dollar mod euro, hvilket har sendt værdien af guld, som har haft tendens til at blive handlet i modsat retning af dollar, ned. Kobber er mest af alt ramt af tallene fra Kina, verdens største forbruger af metallet.

- En masse negative nyheder og data i sidste uge kan trække kobber ned til et niveau omkring 7600 dollar. Det går ikke så godt med Kinas økonomi, og samtidig ser Europas gældsproblemer ud til at nå overfladen igen, så udsigten for efterspørgslen er sløret, siger Chen Jiajie, analytiker i Orient Futures, til Bloomberg News.

Guld går 0,7 pct. tilbage til 1649,30 dollar per ounce. Kobberprisen lå tidligere på morgenen ligeledes til et fald på 0,7 pct. til 7934,75 dollar per ton.

RITZAU FINANS

Iransk råolieeksport en tredjedel lavere i marts

Fortsat dyr olie

Iran lokker med et halvt års kredit på oliebetaling 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs