ShippingWatch

Iran lokker med et halvt års kredit på oliebetaling

Global Risk Management: De sidste og afgørende politiske forhandlinger med Iran begynder i morgen fredag. Iran lokker med seks måneders kredit på landets olie, men ingen tør formentlig trodse sanktionerne, der kan få vidtrækkende konsekvenser for olieprisen

Frygten for ikke at komme af med sin olie om få måneder, når USA og EUs vidtrækkende sanktioner træder i kraft, har fået Iran til at tilbyde kunder kredit på op til seks måneder. Tilbuddet er tillokkende, men ifølge analytikerne i Global Risk Management vil det næppe friste nogen, når de amerikanske sanktioner vil forbyde enhver adgang til USAs finansielle markeder og betalingssysystemet SWIFT, hvis de handler med Iran.

Ingen oliesalg i tre år

Irans præsident Ahmadinejad har tidligere udtalt, at landets kan klare sig frem til 2015 uden at sælge en eneste tønde olie. Hvis det bliver tilfældet de kommende tre år, vil det få store konsekvenser for olieprisen og bringe Saudi-Arabiens reservelagre under voldsomt pres, skriver Global Risk Management i sin Market Briefing torsdag.

Det sidste møde

De politiske samtaler med Iran om landets atomprogram, som USA præsident Barack Obama har kaldt for "den sidste chance", begynder i morgen fredag og slutter lørdag. Irans chefforhandler har bebudet nye initiativer om udviklingen af landets atomprogram, men usikkerheden om den fremtidige olieproduktion og oliepris vil næppe slutte de kommende dage, vurderer olieanalytikerne i Oil Risk Management. 

Bimco: Usikkerhed om Iran tager til i styrke 

Fortsat dyr olie 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs