ShippingWatch

WTO forventer vækst i verdenshandlen på 3,7 procent i 2012

Den europæiske gældskrise vil sætte sine tydelige spor i væksten i den globale verdenshandel i 2012. I en ny prognose forventer verdenshandelsorganisationen WTO nu en stigning på 3,7 procent i år.

Foto: Rederiforeningen

Efter at verdenshandlen voksede med 5,0 procent i 2011, ser det nu ud til, at væksten bliver endnu lavere i år ifølge forudsigelser fra verdenshandelsorganisationen WTO. I en ny prognose fra WTO regner organisationens økonomer med, at verdenshandlen vil vokse med 3,7 procent, hvilket ikke mindst hænger sammen med den europæiske gældskrise, som lægger en dæmper på optimismen, skriver WTO i en pressemeddelelse.

"Mere end tre år er gået efter handelen kollapsede i 2008-09, men alligevel er verdensøkonomien stadig skrøbelig. Den fortsatte opbremsning i 2012 viser, at risikoen for en nedtur stadig er høj," siger WTOs generaldirektør Pascal Lamy.

Tallene for væksten i verdenshandlen i 2011 (5,0 procent) er en nedjustering på 0,8 procent i forhold til WTOs forudsigelser i september 2012.

Udover den europæiske gældskrise peger WTO på tsunamien i Japan som en af grundene til, at væksttallene ser mindre optimistiske ud.

Verdensbanken venter kinesisk vækst på 8,2 procent i 2012 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs