Verdensbanken venter kinesisk vækst på 8,2 procent i 2012

Verdensbanken vurderer i en ny rapport, at den økonomiske udvikling i Kina vil blive på 8,2 procent i år og 8,6 procent i 2013. 2012 er justeret ned med 0,2 procentpoint siden januar.
Foto: Rederiforeningen
Foto: Rederiforeningen

Verdensbanken har med en ny rapport om den økonomiske udvikling i Kina lagt sig i slipstrømmen af de økonomer, der foretager en let nedjustering af væksten hos verdens vækstmotor nummer 1.

Verdensbanken har nedjusteret sit skøn fra januar på 8,4 procent til nu 8,2 procent, når det gælder kinesernes evne til at skabe økonomsik fremgang i år. Rapporten fra Verdensbankne bliver offentliggjort, samtidig med, at Kina har meddelt, at BNP-væksten for hele 2011 blev på 8,1 procent i modsætningen til de fleste økonomers forventning om en vækst sidste år på 8,4 procent.

"Kinas gradvise opbremsning forventes at fortsættte i 2012, i takt med at forbruget bremser op, investeringsvæksten aftager mere tydeligt og den eksterne efterspørgsel forbliver svag," siger Ardo Hansson, ledende Kina-økonom i Verdensbanken.

Verdenshandelsorganisationen WTO har netop oplyst, at organisationen forventer, at verdenhandlen vil vokse med 3,7 procent, hvilket ikke mindst hænger sammen med den europæiske gældskrise, som lægger en dæmper på optimismen.

Kinesisk BNP voksede med 8,1 procent i 2011

WTO forventer vækst i verdenshandlen på 3,7 procent i 2012 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også