ShippingWatch

Rederiforeningen: Regler for bevæbnede vagter ikke en EU-opgave

Danmarks Rederiforening er ikke tilhænger af, at EU skal etablere fælles regler for bevæbnede vagter, som EUs transportkommissær Siim Kallas har foreslået. Det er en opgave for IMO, mener Rederiforeningen.

Foto: Rederiforeningen

EUs transportkommissær Siim Kallas får ikke dansk opbakning til sin ide om at lave fælles EU-regler for bevæbnede vagter ombord på handelsskibene. Danmarks Rederiforening mener, det er en opgave, som IMO skal tage sig af og peger på, at at organisationen i øvrigt er på vej med fælles regler, der vil gælde for skibe fra hele verden.

Siiim Kallas sagde ellers umiddelbart før Påske til ShippingWatch, at de 27 medlemslande burde have et fælles regelsæt, da der i dag er vidt forskellige måder at håndtere udfordringen med at have bevæbnede vagter ombord på skibene. Men vicedirektør i Danmarks Rederiforening, Jan Fritz Hansen, mener, EU bør koncentrere sig om den militære indsats og arbejdet med udviklingsbistand i området ved Aden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs