ShippingWatch

Torms samarbejdspartner FSL Trust accepterer nye kontraktvilkår

Ifølge FSL Trust er der indgået en principaftale om, at charterraterne skal tilpasses de variable rater, Torm opnår i markedet. Lever Torms rater ikke op til de rater, FSL Trust ellers kan opnå, har FSL Trust option på at bringe kontrakten til ophør.

Torms samarbejdspartner FSL Trust er blandt de skibsejere, der har indgået en principaftale med Torm om at reducere charterraterne på lejede skibe. Det fremgår af en meddelelse fra FSL Trust tirsdag, hvor oplysningerne om vilkårene er relativt sparsomme.

Ifølge FSL Trust er der indgået en principaftale om, at charterraterne skal tilpasses de variable rater, Torm opnår i markedet. Lever Torms rater ikke op
til de rater, FSL Trust ellers kan opnå, har FSL Trust option på at bringe kontrakten til ophør. Vurderingen af, hvorvidt Torms rater "underperformer" det generelle marked involverer en vis uoplyst margin for, hvor stor afvigelsen må være og vil blive testet halvårligt.

Torm meddelte onsdag før påske, at rederiet har indgået en aftale om betinget henstand med sine banker, og at der arbejdes på en mere langsigtet løsning. I den forbindelse er der der indgået en principaftale med de største ejere af indchartet tonnage om at tilpasse omkostningerne det nuværende markedsniveau eller give mulighed for opsigelse af kontrakterne, oplyser Torm. De største ejere af den indchartrede tonnage vil tilpasse raterne til det aktuelle markedsniveau indtil 30. april 2012, mens den betingede aftale færdigforhandles.

Torm har chartret to skibe fra FSL Trust, som vil modtage aktier i Torm som modydelse for de nye lempeligere kontraktvilkår. Aftalen med FSL mangler fortsat at blive godkendt af FSL's långivere.

RITZAU FINANS

Torm opnår betinget henstand og principaftale 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs