ShippingWatch

Søfartens Ledere er glade for ny våbenordning

Kaptajner og styrmænd er godt stillet med den nye ordning, der giver rederierne lettere adgang til at bevæbne danske skibe. Det siger direktør i Søfartens Ledere Fritz Ganzhorn.

- Det er selvfølgelig en ny tilgang til erhvervet, at der er lagt op til selvkontrol. Men vi sidder med i en gruppe, der mødes hvert kvartal for at følge op på, hvordan det er gået. Vi er en slags politibetjent sammen med rederierne og sikkerhedsbranchen selv, siger Fritz Ganzhorn.

Direktøren understreger, at kvaliteten af vagterne er altafgørende, og han frygter ikke for rederiernes selvjustits.

- Det er et svært område, for danske myndigheder har svært ved at kontrollere, og jeg frygter ikke selvjustitsen. Det betyder også, at de mindre rederier vil få løftet standarden, siger Fritz Ganzhorn.

Han peger på, at også danske sikkerhedsfirmaer kan komme i spil og tilbyde bevæbnede vagter til danske skibe.

- Vores medlemmer er godt stillet med den ordning, og det sikrer fleksibiliteten for rederierne. Det er et system vi er trygge ved, fordi alle procedurer er nøje beskrevet, og de bevæbnede vagter med kamera på hjelmen skal dokumentere, hvad der er foregået, siger Fritz Ganzhorn.

Danmarks Rederiforening har i samarbejde med Søfartens Ledere og Sikkerhedsbranchen udformet en industristandard, der skal følges nøje.

RITZAU FINANS

EU: Behov for fælles regler for bevæbnede vagter

Danske skibe får lettere adgang til bevæbnede vagter

Britiske firmaer sidder tungt på antipirat-industrien 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs