ShippingWatch

Regeringen freder DIS og tonnageskat

De danske rederier kan ånde lettet op. Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) slår fast over for ShippingWatch, at der ikke skal ændres ved hverken DIS eller tonnageskat.

Regeringen har ingen planer om at ændre ved DIS og tonnageskatten, de to helt afgørende økonomiske rammebetingelser for de danske rederier. Tværtimod. Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) siger til ShippingWatch, at rammevilkårene er vigtige for det blå erhvervsliv, og at det ikke ligger på regeringens agenda at ændre ved de to ordninger.

"De eksisterer og vil blive ved med det. De er ikke på vores dagsorden, og derfor har vi ingen planer om at ændre ved det," siger Ole Sohn.

Udmeldingen har været ventet med stor spænding fra de danske rederier, som igen og igen har slået fast, at muligheden for at have skibe under DIS og betale skat efter tonnage-modellen er helt afgørende for, at rederierne kan klare sig i den internationale konkurrence. Men siden sin tiltrædelse sidste år, har den nye regering holdt kortene tæt til kroppen.

Tænketank

Udmeldingen fra Ole Sohn kommer i forbindelse med etableringen af den tænketank, der startede sit arbejde i mandags. Tænketanken med Rederiforeningens formand, Norden-direktør Carsten Mortensen, i spidsen skal frem til oktober udtænke ideer til, hvordan det blå erhvervsliv i Danmark kan styrkes, og hvordan man kan tiltrække flere udenlandske virksomheder inden for den maritime sektor, eller udenlandsk kapital til branchen.

"Danmark er en stolt søfartsnation med mange års erfaring inden for rederidrift og følgeindustrier som skibsmotorer og radiokommunikation. Det skal vi holde fast i og udvikle, derfor er tænketanken et bud på, hvordan vi giver hele denne vigtige sektor et serviceeftersyn. Det skal være med til at tiltrække flere udenlandske investorer, f.eks. fra Asien eller Sydamerika, som kan se fordelen ved at etablere sig i et land med en stærk tradition, god logistik og god synergi mellem branche og uddannelsesinstitutioner som f.eks. CBS," siger Ole Sohn.

Rederiforeningen: Rigtig god nyhed fra Ole Sohn

The Danish government protects the DIS Register and the tonnage tax 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs