ShippingWatch

Rederiforeningen: Rigtig god nyhed fra Ole Sohn

Rederiforeningens formand, Carsten Mortensen, er meget tillfreds med at høre, at regeringen fastholder den danske model for DIS og tonnageskat. "Helt afgørende for det blå erhvervsliv i Danmark," siger han til ShippingWatch.

For Danmarks Rederiforening er det noget nær den bedste nyhed, man kunne tænkte sig, at erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) har slået endeligt fast over for ShippingWatch, at der ikke bliver pillet ved DIS eller tonnageskatten.

"Det kan vi kun glæde os over, for det er forudsætningen for, at vi kan have et stærkt erhvervsliv inden for den maritime sektor i Danmark. Uden DIS havde vi ikke haft den vækst, vi har oplevet inden for sektoren, og uden tonnageskatten ville vi ikke kunne konkurrere internationalt. 80 procent af erhvervet globalt set anvender tonnageskat," lyder det fra formanden for Rederiforeningen, Carsten Mortensen.

Han er sat i spidsen for den tænketank, der frem tli oktober skal komme med ideer og forslag til, hvordan den danske maritime klynge kan fastholde og videreudvikle sine styrkepositioner, og ikke mindst i den sammenhæng er signalet fra regeringen helt afgørende, siger han.

"Vi skal arbejde med en række initiativer, så erhvervet er helt klart til at gøre brug af den vækst, der vil komme. Derfor er udmeldingen fra regeringen vigtig," siger han.

Regeringen freder DIS og tonnageskat

Danish Shipowners pleased with government announcement 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs