Supertankernes rater fortsætter op

De store rederier holder kortene tæt til kroppen om skibspositioner.

VLCC-markedet fortsætter med at vise tegn på rateforbedringer og flere fragter, skriver analysefirmaet Fearnley, der også konstaterer, at store rederier som norske Frontline og medlemmerne i den nye Nova-pool ledet af Maersk Tankers er blevet mere hemmelighedsfulde med skibenes positioner.

"På overfladen ser markedet roligt ud, men nye laster fortsætter med at komme ind i markedet," påpeger Fearnley i sit nyhedsbrev mandag, der dog advarer mod alt for stor optimisme på længere sigt: "Raterne vil snart komme ned igen på grund af den fundamentale overkapacitet." Samme opfattelse har kollegerne i analysevirksomheden Platou.

Frontline-aktien

På Børsen i Oslo steg Frontline-aktien fredag med 25 procent, og samlet set er aktien steget med hele 50 procent i løbet af den sidste uge i kraft af de stigende rater fra Gulfen i Mellemøsten for VLCC'erne. Raterne lå fredag på 42.800 USD om dagen, hvilket er det højeste niveau på et år. Analytikere peger dog på, at fjerde og første kvartal typisk er stærke i tankmarkedet, og at ratehoppet således også er sæsonbetinget.

Han skal styre verdens største flåde af supertankere

New Supertanker Officer 

 

 

 

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også