ShippingWatch

Norden mærker øget japansk efterspørgsel

Norden kan mærke en stigende interesse fra japanske energiselskaber, som er ude efter leverancer af kul oven på sidste års naturkatastrofe, som har paralyseret 95 procent af landets atomreaktorer.

Foto: Niels Hougaard

Chefen for Nordens tørlastafdeling, Executive Vice President, Peter Norborg, siger til ShippingWatch, at der siden julen 2011 har været en tydelig større interesse og flere henvendelser fra japanske selskaber, der efterspøger kul, som er udset til at erstatte atombrændsel.

”Vi fornemmer en stigende interesse for at øge kulimporten. Det er interessant i sig selv, men også fordi det er et tegn på, at det japanske marked, der traditionelt har været lukket, er ved at åbne sig over for udenlandske aktører,” siger Peter Norborg.

God dækning

Det har endnu ikke ført til nye kontrakter, men ifølge Peter Norborg er succeskriterium nummer 1 at få en forespørgsel, man kan forholde sig til.

”Vi er heldigvis i en situation med en god dækning af langtidskontrakter, derfor kan vi være selektive og behøver ikke sige ja til den første den bedste henvendelse. Der er endnu ikke tale om en massiv ændring i markedet, men signalet fra Japan er positivt,” lyder det.

Lloyd´s List skrev i går, at tørlast-flåden har oplevet øget efterspørgsel fra Japan, og at kulruten mellem Østaustralien og Japan var verdens største målt på volumen i 2011 (over 117 mio. ton). Japan har ikke endeligt besluttet, hvad der skal ske med kraftværkerne, som tidligere var en hjørnesten i energiproduktionen. Men det er sandsynligt, at det vil ændre importen af brændstoffer til landet.

Medie: Japansk genopbygning hjælper shipping-efterspørgsel 

Norden feels a rising demand from Japan 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs