ShippingWatch

Container/Drewry: Asien til Europa-rater fordoblet

Fragtraterne på containerfragt ad søruten mellem Asien og Europa blev mere end fordoblet denne uge.

Det viser nye tal fra Drewry og World Container Index.

Stigningen falder sammen med varslede ratestigninger fra stort set alle de største containerrederier, herunder A.P. Møller - Mærsks rederi Maersk Line, der som den første varslede en prisstigning på 775 dollar per 1. marts per tyvefodscontainer (teu).<br />

Andre fulgte trop med meldinger mellem 700 og 900 dollar, og 1. april er der også yderligere stigninger fra blandt andet på 400 dollar.

Målt i raten på en fyrrefodscontainer (FFE) fra Shanghai til Rotterdam steg raten til 2723 dollar fra 1276 dollar ugen før - eller en stigning på 114 pct. på bare én uge.

- Vi skal se, om disse ratestigninger holde ved eller bliver slidt ned over tid. Vores syn er, at raterne vil falde næste uge, men at rederierne har trukket nok kapacitet ud af Asien-til-Europa-ruten til at understøtte en nettostigning i raterne over en god periode, siger Philip Damas, chef for analysehuset Drewry.

Westlie: Markedsandelen skal forsvares 

RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende terminaler til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs