Mærsk kæmper med at opfylde nye krav til rapportering om bæredygtighed

Mærsks egen analyse viste i begyndelsen af året, at rederiet opfylder en tredjedel af kravene fuldt ud. De nye regler træder i kraft ved årsskiftet.
Mærsk er sammen med bl.a. Vestas og Carlsberg ifølge undersøgelsen en af de virksomheder, der er tættest på at komme i mål. | Foto: Christian Falck Wolff
Mærsk er sammen med bl.a. Vestas og Carlsberg ifølge undersøgelsen en af de virksomheder, der er tættest på at komme i mål. | Foto: Christian Falck Wolff

Fire måneder inden, de skærpede regler i EU for rapportering om bl.a. miljø- og samfundsmæssige forhold træder i kraft, er ingen af landets 100 største virksomheder – herunder Mærsk – klar til at opfylde de nye krav. 

Det skriver Børsen i tillægget Bæredygtig på baggrund af en undersøgelse fra Position Green om ESG-rapporteringen i både danske, svenske og norske virksomheder.

Mærsk er sammen med bl.a. Vestas og Carlsberg ifølge undersøgelsen en af de virksomheder, der er tættest på at komme i mål, selv om rederiet fortsat har lang vej igen, hvilket fremgik af rederiets egen opgørelse i begyndelsen af året.

“Vi vurderede selv, at vi opfylder omkring en tredjedel af kravene fuldt ud, og at ca. halvdelen er delvist opfyldt,” siger Mærsks bæredygtighedschef Lene Serpa til Børsen.

Det europæiske CSRD-direktiv betyder, at virksomheder fra 1. januar 2024 stilles højere krav til deres CSR-rapportering, som skal være markant mere omfattende og indeholde alt fra tal om CO2-udledninger til arbejdet med menneskerettigheder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også