ShippingWatch

Bjærgningsfolk forsøger at redde synketruet multipurpose-skib i Norgeshavet

To hollandske slæbebåde forsøger i disse dage at redde multipurpose-skib, som siden i mandags har drevet rundt i Norgeshavet uden mandskab ombord og som risikerer at synke.

Foto: JRCC SOUTH-NORWAY/JRCC SOUTH-NORWAY via REUTERS /

Siden i mandag har det hollandske multipurpose-skib, Eemslift Hendrika, drevet førerløst og uden mandskab rundt i Norgeshavet.

Skibet, der har slagside, risikerer at synke, men ifølge de norske myndigheder hos Kystverket forsøger tilkaldt bjærgningsmandskab og to slæbebåde at redde skibet. Det skal ske ved at adgang til skibet og få det forbundet til slæbebådene, der herefter kan trække skibet i smult vande.

Det hollandske skib fik slagside, da det befandt sig ca. 60 sømil fra Ålesund på Norges Vestkyst. Mandskabet blev evakueret og skibet sejlede videre på autopilot, indtil skibet mandag aften mistede motorkraft. Siden da har skibet drevet omkring i Norgeshavet for vejr og vind.

En arbejdsbåd, som befandt sig på dækket af det førerløse multipurpose-ski, er faldet af.

Eemslift Hendrika har ca. 350 ton heavy olie og 50 ton diesel ombord, oplyser Kystverket, og det er derfor vigtigt at forhindre skibet i at synke og lække olien i havet.

Et forsøg på at nedsætte bjærgningspersonale på fire personer på skibet var planlagt til i dag, men er på grund af uroligt vejr udskudt til torsdag, oplyser Kystverket.

De norske myndigheder har foretaget beregninger, som konkluderer, at faren for at skibet skal grundstøde er lille. Kystverket vurderer, at sandsynligheden for at vellykket bjærgningsforsøg er større torsdag, da vejret ventes at blive bedre her.

To slæbebåde, BB Ocean og Normand Drott, som kommer fra det hollandske bjærgningsselskab Smit Salvage, er ankommet, og hvis alt går vel skal de trække skibet ind i et roligere farvand i løbet af torsdag.

Her skal skibet ankre op og stabiliseres, inden det kan slæbes videre.

Maersk Supply får bøde for dramatisk forlis: "Vi skulle have valgt en anden fremgangsmåde" 

Græsk olietanker stødte angiveligt på mine ud for Saudi-Arabien 

Mere fra ShippingWatch

Singapore er på vej med et center for dekarbonisering

Havnemyndigheden i Singapore støtter et forslag om at etablere et center for dekarbonisering. Centeret skal skabe rammerne, hvor aktører kan koordinere og implementere løsninger, der kan være med til at reducere shippings CO2-udledning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs