ShippingWatch

Skifteretten åbner konkurskarantæne-sag mod Thor Stadil og Thorco-direktører

Skifteretten i Odense har givet kurator lov til at føre en konkurskarantæne-sag mod Thor Stadil og flere direktører i rederiet Thorco. Bliver Thor Stadil dømt, risikerer han at skulle forlade Thornico.

Thor Stadil er formand for Thornico-koncernen og stod i mange år i spidsen for familiens rederiforretning. Foto: PR / Thorco

Skifteretten har åbnet en sag om konkurskarantæne mod Thor Stadil og flere direktører i Stadil-familiens rederi Thorco.

I august anbefalede kurator Søren Aamann Jensen, at der bliver indledt en karantæne-sag mod Thor Stadil og tre andre ledere i det konkursramte selskab TS Chartering.

TS Chartering indgik i et netværk af selskaber, som tilsammen udgjorde rederiet Thorco. Det seneste år er flere af selskaberne gået konkurs, og kreditorerne mener nu at have mere end to mia. kr. til gode, mens familien også har lidt store tab.

Ifølge kurator Søren Aamann Jensen har Thor Stadil og resten af ledelsen udvist "groft uforsvarlig forretningsførelse" og bør idømmes karantæne fra at lede virksomheder, hvor de ikke hæfter personligt.

Det er Skifteretten i Odense, der bestemmer, om kurator må føre sagen, og i denne uge har retten så givet grønt lys, bekræfter den over for ShippingWatch.

Kan miste formandspost

Hvis Thor Stadil bliver idømt karantæne, skal han i værste fald forlade ledelsen af Thornico-koncernen, som bl.a. ejer tøjmærket Hummel og emballageproducenten Brdr. Hartmann.

Thor Stadil er formand for Thornico, mens hans søn, Christian Stadil, er topchef for koncernen.

En karantæne vil samtidig være et hårdt slag for den del af Stadil-familiens shippingforretning, som lever videre efter bølgen af konkurser og nedlukninger af datterselskaber.

Vi har kontaktet flere af Danmarks bedste advokatkontorer, og de siger, at der ikke noget på de sager

Thor Stadil

To af direktørerne i sagen er i dag ansat i selskabet Thorco Projects, som driver en flåde af indchartrede specialskibe. Det drejer sig om CEO Thomas Mikkelsen og CFO Jan Egtved Knudsen.

Den sidste af de fire personer, som risikerer konkurskarantæne, er Ernesto Walter Schonbrod Brauhardt, som har siddet i bestyrelsen i flere nedlukkede Thorco-selskaber.

Ser ingen risiko for karantæne

Thor Stadil har tidligere fortalt til ShippingWatch, at han betragter risikoen for at blive idømt konkurskarantæne som ligeså lille som, at han bliver suget op på månen.

Sådan ser han stadig på sagen.

"Vi har kontaktet flere af Danmarks bedste advokatkontorer, og de siger, at der ikke noget på de sager," fortæller Thor Stadil.

ShippingWatch har været i kontakt med Thomas Mikkelsen, som ikke ønsker at udtale sig. Jan Egtved Knudsen har ikke svaret på en henvendelse, mens det ikke umiddelbart har været muligt at finde kontaktoplysninger på Ernesto Walter Schonbrod Brauhardt.

Kurator Søren Aamann Jensen fra Kromann Reumert har nu fire uger til at indlevere en stævning.

doc7b2jqwi0g2a167un3k31.jpg
Thomas Mikkelsen har arbejdet i Thorco-systemet i mange år og er idag topchef i operatøren Thorco Projects. Foto: PR / Thorco Projects

Som tidligere beskrevet på ShippingWatch har Stadil-familien det seneste år lukket store dele af sin rederiforretning med massive tab for både familien og dens kreditorer.

Forretningen voksede sig stor i årene efter finanskrisen, hvor Thorco købte mange skibe til, hvad man troede var billige priser. På sit højeste dækkede flåden over mere end 110 skibe. Markedet vendte dog aldrig til det bedre, og derfor er flere af datterselskaberne enten gået konkurs eller lukket ned.

Thor Stadil går til modangreb: "Der er ikke fugls føde på de sager"

Thor Stadil truet af konkurskarantæne efter shippingkonkurs

Thorcos storindkøb af skibe endte i konkurser og millionkrav fra kreditorer

Kurator: Thorco-selskaber var formentlig insolvente allerede i 2016

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere