ShippingWatch

USA lover hurtig handelsaftale med Storbritannien

Ifølge Donald Trumps nationale sikkerhedsrådgiver John Bolton vil USA støtte et brexit uden aftale. Han lover samtidig en hurtig handelsaftale med Storbritannien.

Foto: Peter Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix

USA vil støtte et brexit uden aftale og straks forhandle en handelsaftale med Storbritannien, fortæller USA's præsident Donald Trumps nationale sikkerhedsrådgiver, John Bolton.

Det skriver The Times.

John Bolton har lovet en effektiv tilgang til en sådan handelsaftale for hurtigere at nå til enighed.

Forhandlingerne vil først finde sted, efter at brexit er trådt i kraft for at lægge pres på den britiske regering omkring en række uenigheder landene imellem – herunder atomaftalen med Iran og Huaweis rolle i opsætningen af 5G-netværket i Storbritannien, sagde John Bolton ifølge The Times efter et møde med den britiske premierminister, Boris Johnson.

Samtidig afviste sikkerhedsrådgiveren, at den amerikanske kongres skulle blokere en handelsaftale på grund af bekymringer om konsekvenserne for Irland i forbindelse med et hårdt brexit.

"Vi ser et vellykket brexit som noget, der i høj grad er i vores interesse," sagde John Bolton.

"En vellykket udgang for Storbritannien er en sejr for det demokratiske styre. I EU er fremgangen, at når folkets stemmer afviger fra elitens ønsker, får man bønderne til at stemme igen og igen, indtil de gør det rigtigt."

Vælger Storbritannien at forlade EU uden en skilsmisseaftale, vil USA bakke op om beslutningen, fortæller John Bolton og siger, at præsident Donald Trump og han selv var "leavers" - fortalere for brexit - før der fandtes "leavers".

Brexit får DFDS til at nedjustere forventninger 

Containerindustrien er ved at finde en bæredygtig formel 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs