ShippingWatch

Næste runde af Trumps told kan komme om et par måneder

USA har endnu ikke fået et modsvar fra Kina, efter at Trump har besluttet at hæve tolden på kinesiske varer.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Nicholas Kamm

De næste forhøjelser af tolden på kinesiske varer, som USA's præsident, Donald Trump, har varslet i handelskrigen mellem Kina og USA, kommer muligvis ikke lige med det samme.

Det kan vare et par måneder, siger Trumps øverste økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, i et interview med tv-stationen Fox News søndag.

"Måske et par måneder, måske tre måneder. Jeg ved det ikke. Det vil tage noget tid, og præsidenten skal selvfølgelig tage den endelige beslutning om det," siger Kudlow.

USA begyndte fredag at hæve tolden fra 10 til 25 pct. på importerede kinesiske varer til en samlet værdi af 200 mia. dollar.

USA har samtidig igangsat processen med told på 25 pct. på varer for yderligere 325 mia. dollar.

Fredag endte forhandlingerne i Washington mellem kinesiske og amerikanske forhandlere uden en løsning. Kina og USA er dog blevet enige om at fortsætte forhandlingerne. Næste runde er planlagt til at finde sted i Beijing, oplyser Kinas vicepremierminister, Liu He.

Larry Kudlow siger, at han forventer, at der vil komme et modsvar fra Kina, efter at USA har forhøjet tolden på nogle kinesiske varer.

"Det forventede modsvar har ikke materialiseret sig endnu. Det kan være, at vi ved mere i dag eller i aften eller i morgen," siger Kudlow.

Kina har i forvejen forhøjet tolden på næsten hele sin import fra USA og har ikke mange muligheder for at lægge yderligere told på amerikanske varer. Men den kinesiske regering kan muligvis finde på andre måder at straffe amerikanske virksomheder i Kina, skriver nyhedsbureauet dpa.

Trump hæver told på kinesiske varer til 25 pct – Kina vil svare igen

Kina afviser at give sig i handelsstrid med Trump

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere