ShippingWatch

Kina afviser at give sig i handelsstrid med Trump

"Den kinesiske side har holdt sine løfter, og det har ikke ændret sig," lyder det fra det kinesiske handelsministeriums talsmand.

Foto: Andy Wong/AP

Kina afviser beskyldninger fra den amerikanske præsident, Donald Trump, om, at landet skulle have brudt løfter i handelssamtalerne mellem de to lande og vil ikke "kapitulere over for noget pres".

Det siger det kinesiske handelsministeriums talsmand, Gao Feng, på et pressemøde, forud for at parterne tager hul på muligvis afgørende forhandlinger i Washington.

"Den kinesiske side har holdt sine løfter, og det har ikke ændret sig," siger talsmanden på pressemødet i Kinas hovedstad, Beijing.

"Kina vil ikke kapitulere over for noget pres, og vi har viljen og evnen til at forsvare vores egne interesser."

Trump har skærpet retorikken mod Kina forud for forhandlingerne i Washington.

På et vælgermøde i Florida natten til torsdag dansk tid rettede Trump nye anklager mod Kina om at have brudt løfter i handelssamtalerne.

Tidligere på ugen bekræftede USA's topforhandlere, at USA er indstillet på at indføre forhøjede toldsatser med virkning fra fredag denne uge, som Trump advarede om i weekenden.

"De forhøjede toldsatser, som vi har planlagt? De skyldes, at de (Kina, red.) har brudt aftalen," sagde præsidenten på valgmødet i Florida og fortsatte:

"Vicepremierministeren (fra Kina, red.) flyver hertil i morgen, men de har brudt aftalen. Det kan de ikke. Så de kommer til at betale."

Trump har truet med, at de ti procents ekstra told, som USA allerede har indført på kinesiske varer til en værdi af 200 milliarder dollar, vil stige til 25 procent fredag.

Talsmanden for det kinesiske handelsministerium siger torsdag, at hvis det sker, vil der komme et "nødvendigt modsvar" fra Kina. Han oplyser ikke noget om, hvad det vil bestå i.

Aktiemarkeder i Europa og Asien faldt igen torsdag på grund af handelsstriden.

Cosco køber flere containerfabrikker af PIL

Kinas eksport styrtdykkede i april 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk droppede sin stort anlagte blockchain platform, EU blev enig om en foreløbig aftale om at få shipping ind i sit kvotehandelssystem, og tankmarkedet gør sig klar til EU’s forbud mod russisk olie. Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs