ShippingWatch

Stena Line starter ny rute over Kattegat

En ny rute mellem Danmark og Sverige bliver åbnet i begyndelsen af 2020, meddeler det svenske rederi Stena Line. (Opdateret)

Foto: Stena Line

Det svenske rederi Stena Line åbner en ny rute i starten af 2020, hvor rederiet vil sejle fra Halmstad i Sverige til Grenaa i Danmark.

"Som en engageret spiller i den østjyske infrastruktur ønsker Stena Line at udvikle turismen og bidrage til at skabe vækst og jobs i hele regionen," skriver Stena Line i en pressemeddelelse.

Ifølge selskabet er der et stort potentiale i at sejle mere på tværs af Kattegat, hvor rederiet allerede i dag opererer en rute mellem Frederikshavn og Göteborg.

Den nye rute skal styrke Stena Lines kapacitet inden for færgedrift til Jylland, ligesom den skal styrke sammenhængskraften mellem Danmark og Sverige, lyder det i meddelelsen.

Stena Line har tidligere opereret en færgelinje mellem Grenaa og Varberg i Sverige, men det måtte stoppe, da Varberg Kommune besluttede sig for at bruge havnen til andre formål.

Stena Line ser udfordringer ved CO2-neutralitet

Stena bestiller nye skibe fra kinesisk værft 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs