ShippingWatch

Skibsulykke har tændt et større skatteopgør i Norge

Flere norske partier kritiserer Viking Ocean Cruises ejer for at betale for lidt i skat i landet. Det skriver NRK. Kritikken har fået Norges Rederiforbund til tasterne på Twitter. Og afstedkommet adskillige kommentarer.

Foto: Ritzau Scanpix/NTB/ Svein Ove Ekornesvaag

Krydstogtskibet Viking Skys motorstop og den efterfølgende redningsaktion af flere hundrede mennesker har vakt en større skattediskussion til live i Norge.

Sagen har fået flere norske partier til at kritisere, at milliardær og Viking Ocean Cruises-ejer, Torstein Hagen, betaler for lidt skat i landet. Det skriver mediet NRK.

Torstein Hagen er ifølge udgivelsen Kapital Norges næstrigeste mand med en samlet formue på 52 mia. norske kr. i 2018. Selv bor Torstein Hagen dog i Schweiz, og ifølge NRK viser skatteopgørelser, at han i 2017 betalte 59.784 norske kr. i skat i Norge. Netop det har vakt kritik hos politikere fra de norske partier Arbejderpartiet, Rødt og Sosialistisk Venstreparti (SV), skriver mediet.

"Redningsaktionen er et bevis på, at selv de rigeste mennesker er afhængige af det offentlige og vores fælles velfærd i Norge. Det norske folk bør være provokeret over folk, som sniger sig udenom skat. Almindelige mennesker bidrager langt mere til fællesskabet, end hvad Hagen gør," siger Kari Elisabeth Kaski, der er medlem af det norske Stortings finanskomité for partiet SV, ifølge NRK.

Torstein Hagen har ikke ønsket at kommentere over for det norske medie.

Skattediskussionen stopper dog ikke ved de tre politiske partier. For på det sociale medie Twitter har Norge Rederiforbunds adm. direktør, Harald Solberg, kommenteret kritikken. Og opslaget fra den norske rederiboss har afstedkommet flere forskellige kommentarer i de senere dage.

Nogle af svarene kan læses her.

Det var lørdag eftermiddag, at krydstogtskibet Viking Sky med 1373 personer ombord, heraf 915 passagerer, fik motorstop i et stort uvejr og var tæt på at støde på grund, hvilket satte en stor redningsaktion i gang.

Ritzau skriver onsdag, at 36 personer siden har været til behandling på sygehuset. Skibet ligger nu i havn i den norske by Molde.

Rederier kunne undgå norsk skat med møder i udlandet

Nye norske skatteregler får flere rederier til at søge væk

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs