ShippingWatch

36-årig skibsfører er ny direktør for Lederne Søfart

Sune Blinkenberg er ny adm. direktør for Lederne Søfart, hvor han tager over fra Fritz Ganzhorn, der forlod fagforeningen sidste år. Den nytiltrådte chef vil have fat i flere unge, der skal vælge en maritim karriere, fortæller han til ShippingWatch.

Sune Blinkenberg er ny adm. direktør for Lederne Søfart. | Foto: Lederne Søfart

Lederne Søfart har udpeget sin nye adm. direktør, der i dag har sin første arbejdsdag hos fagforeningen.

Valget er faldet på den 36-årige Sune Blinkenberg, der er uddannet skibsfører, og som senest har været ansat som driftschef i Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet, som står for driften af det norske sejlskib Sørlandet.

Hos Lederne Søfart tager han over fra Fritz Ganzhorn, der i efteråret stoppede efter at have været ansat i organisationen i mere end 19 år.

Fagforeningen, hvor størstedelen af medlemmerne er navigatører, blev sidste år lagt sammen med den større organisation Lederne. Det har blandt andet betydet, at Lederne Søfart har skiftet adresse fra Havnegade ved Nyhavn i København til Vermlandsgade på Amager, hvor Lederne har sit hovedkvarter.

Skal have fat i de unge

Her bliver Sune Blinkenberg direktør for en organisation, der udover ham selv tæller seks fuldtidsansatte. Og som i de sidste mange år har været udfordret af et faldende medlemstal til nu aktuelt 3.430 medlemmer. Heraf er 2.729 aktive medlemmer, 261 studerende og 440 seniorer.

Over for ShippingWatch peger den nye chef netop på at styrke optaget af fremtidige navigatører på uddannelserne som en af sine vigtigste sager for det første år i jobbet.

Vi skal have kigget på optaget, for det har været lidt for tyndt i de sidste år til det blå erhverv generelt

Sune Blinkenberg, adm. direktør, Lederne Søfart

Her skal fagforeningen og industrien som helhed blive mere synlig på folkeskoler og gymnasier og sørge for, at flere unge vælger at søge ind i den maritime industri, fortæller han til ShippingWatch.

"Første punkt bliver at finde ud af, hvor vi står over for medlemmerne og arbejdsgiverne. Så skal vi have kigget på optaget, for det har været lidt for tyndt i de sidste år til det blå erhverv generelt," siger Sune Blinkenberg og fortsætter:

"Så skal vi også kigge mod fremtiden og finde ud af, hvordan vi kan organisere os, så vores medlemmer kan følge med den rivende udvikling, vi højest sandsynligt står over for."

Samtidig ser han muligheder for et at få yderligere ud af samarbejdet med Lederne i form af at kunne etablere stærkere maritime netværk, hvor medlemmerne skal kunne få mere viden om branchen.

"Jeg håber også, at vi kan blive meget synlige på uddannelsesfronten både med henblik på at få nok - og de rigtige mennesker - ind, men at vi også får kigget på, hvordan vi strukturer uddannelsen som skibsfører, så det er tilpasset det marked, vores medlemmer arbejder i," siger Sune Blinkenberg.

Dansk Metal har hovedoverenskomst

Hovedparten af Lederne Søfarts medlemmer er ansat til søs, mens at en andel også sidder i landbaserede funktioner hos rederier, myndigheder og på havnekontorerne.

For fagforeningen har en af de store udfordringer i de sidste år været, at man ikke har hovedoverenskomsten med Danske Rederier. Tilbage i 2012 opsagde rederne hovedoverenskomsten med fagforeningen efter en langvarig strid mellem parterne om regulering af de søfarendes løn- og skatteforhold. Det er i dag Dansk Metal, der har hovedoverenskomsten.

Lederne Søfart har i dag overenskomsten på det område, der tidligere gik under navnet Rederiforeningen af 2010. En aftale, som parterne indgik sidste forår.

"Jeg kan konstatere, at Dansk Metal har hovedoverenskomsten for en del af vores medlemmer, og det har nogle konsekvenser, jeg skal have sat mig ind i," siger Sune Blinkenberg og tilføjer:

"Men viljen til at samarbejde bredt er efter min opfattelse altafgørende for at skabe langsigtede resultater for medlemmerne, og det kan ikke være i nogens interesse, at organisationerne bruger sine kræfter på intern splid. Derfor håber jeg naturligvis også, at Metal har lyst til at drikke en kop kaffe i den allernærmeste fremtid."

Fritz Ganzhorn forlader Lederne Søfart 

Søfartens Ledere fusionerer med Lederne

Skibsofficerer og rederiforening indgår overenskomst 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Storkunder hos containerrederierne vil have nuludlednings-søfragt i 2040. Et forslag, tre redere hilste velkommen. Ekstreme priser på fragt kan sende afskibere ud i konkurs, og storbanken DNB advarer andre banker om at gentage en stor fejl.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs