ShippingWatch

Containerrater falder for syvende uge i træk

SCFI-indekset er nu faldet syv uger i streg. Det er dog fortsat godt 15 pct. højere end på samme tidspunkt sidste år.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Michael Sohn

Containerraterne fortsatte deres gradvise nedtur i sidste uge ifølge den seneste opgørelse af Shanghai Containerized Freight Index (SCFI).

Indekset faldt 1,7 pct. til 833,85, ifølge data fra Shanghai Shipping Exchange, der opgør indekset.

SCFI-indekset har nu vendt sydover i syv uger i streg. Det er dog fortsat godt 15 pct. højere end på samme tidspunkt sidste år.

I 2018 har indekset i gennemsnit ligget på 829,2, hvilket er stort set det samme som niveauet fra 2017.

Med hensyn til ruterne fra Shanghai til Nordeuropa steg de med 4,8 pct. til 872 dollar per tyvefodscontainer (TEU). Dermed er de rater steget fem uger i træk. Sidste uges rateniveau mellem Shanghai og Nordeuropa er 9 pct. højere end på samme tid sidste år.

SCFI sammensættes på baggrund af straksprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden og bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

Analysehus: Ejere af "midaldrende" skibe står over for dilemma

Store containerskibe har presset de mindre hårdt siden 2015

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs