ShippingWatch

Scandlines angriber Femerns finansielle redningsaktion: Nyt søgsmål kan være på vej

Rederiet, der hev Femern-projektet i retten, overvejer nyt søgsmål for at få fjernet de statsgarantier, som er blevet benyttet på Femern-projektets eksisterende lån.

Foto: Ritzau Scanpix/David Leth Williams

Rederiet Scandlines går hårdt til angreb på en finansielle redningsaktion, som Femern-selskabet iværksatte, inden EU-Retten torsdag annullerede Femern-projektets statsgarantier. Det kan ende i en ny sag i en dansk domstol.

Striden handler om, at Femern A/S i ugerne op til torsdagens afgørelse har optaget lån med statsgarantier i ryggen. Det betyder, at Femern har fyldt pengekassen med lånte penge på et tidspunkt, hvor statsgarantierne stadig var gældende, og hvor renten på lånene derfor var lav. Det er penge, som muligvis skal bruges til at bygge en elementfabrik og arbejdshavn ved Rødbyhavn på Lolland.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste på ShippingWatch

Maersk fremrykkede sit klimamål og hævede forventningerne til 2021 i en uge, hvor DSV-topchef Jens Bjørn kaldte containerredernes indtog i logistik "betydningsløst". EU sagde nej til sydkoreansk storfusion, og Maersk Tankers lagde ny strategi frem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs