ShippingWatch

Trump vil opstille nye handelsaftaler

Den amerikanske regering vil lave nye handelsaftaler efter den reviderede Nafta-aftale.

USA skal lave nye handelsaftaler, mener den amerikanske regering, efter den reviderede Nafta-aftale. Det skriver The Wall Street Journal.

Den amerikanske regering vil styrke handelsforhandlingerne med andre lande ved at bruge sin nye aftale med Canada og Mexico som en skabelon til omdefinering af reglerne. Det drejer sig om alt fra udenlandsk valuta og arbejdsmarkedet, til hvordan amerikanske handelspartnere skal gøre forretning med Kina.

USA vil ikke længere se handelsaftaler som en måde at fremme globale forsyningskæder for amerikanske virksomheder på, men vil derimod prioritere højere standarder for varer, der kommer til USA for at sikre produktionen i landet.

Ifølge den amerikanske præsident, Donald Trump, burde handelspartnere se det som et privilegie at kunne handle med USA. Adgangen til det amerikanske marked vil være afhængigt af, om de handlende lande har tilpasset sig de amerikanske regler og standarder, som kan være alt fra beskyttelse af immaterielle rettigheder til højere lønninger.

Den amerikanske regering er stadig ved at finjustere, hvordan den nye handelsaftale med Canada og Mexico vil påvirke andre amerikanske handelspartnere. Næste skridt er Japan og EU, som for nylig startede forhandlingerne med USA om den nye aftale. Forhandlinger med Storbritannien og Filippinerne forventes også at begynde snart.

Trumps aftale med Canada er en handelsbredside mod Beijing 

USA og Canada redder vigtig handelsaftale lige før deadline 

USA og Japan enige om nye handelsrammer forud for topmøde 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs