ShippingWatch

Carsten Mortensen stopper i BW Group

Carsten Mortensen stopper som øverste chef i Singapore-baserede BW Group. Det er dermed den anden dansker, der forlader rederigruppen inden for kort tid.

Foto: BW LPG

CEO i BW Group, Carsten Mortensen, stopper som topchef i den Sohmen-Pao-dominerede rederigruppe.

Det sker, efter at den tidligere CEO for tørlastrederiet Norden og formand for Danske Rederier, dengang Danmarks Rederiforening, blev ansat for godt fire år siden og formelt tog fat på jobbet i foråret 2015.

Siden han flyttede ind på kontoret på 18. sal i Marpletree Business City ved Singapores Havn, har han stået i spidsen for den ekspansion, som rederiets majoritetsejere, Sohmen-Pao-familien, har været driverne bag.

Ekspansionen har i høj grad haft et dansk islæt, eftersom både eksisterende og nye BW-rederier har fået København på verdenskortet med nye kontorer. Det gælder tankrederiet BW Pacific, nu BW Tankers, og det gælder BW Dry Cargo.

Begge rederier fik med Tina Revsbech og Christian Bonfils dansk topchef, ligesom at en række danske shippingprofiler er kommet ind under BW i de seneste år. I forvejen havde BW Groups VLGC-rederi, BW LPG, en dansk CEO i form af Martin Ackermann.

Det er dog kun et par uger siden, at Revsbech forlod posten som den øverste chef i BW Tankers. Det skete midt under forhandlingerne om en overtagelse af Hafnia Tankers, og blev vurderet som det endelige tegn på, at Hafnia Tankers' CEO Mikael Skov får den post, når forhandlingerne er tilendebragt.

BW Group har fordelt på de forskellige segmenter en flåde med godt 300 skibe og beskæftiger rundt regnet 5000 ansatte.

Rederigruppen har samtidig væsentlige positioner inden for en række shippingsegmenter:

  • Nr. 1 globalt i produkttank (med Hafnia fusionen)
  • Nr. 3 globalt i råolie via DHT
  • Nr. 1 globalt i gas og naturgas kombineret (LPG og LNG) med 70 skibe inkl. 3 FSRU’er
  • Nr. 2 globalt i FPSO’er
  • Desuden stærkt placeret i kemikalietank og tørlast

Carsten Mortensen har haft kontor både i København (Hellerup) og Singapore i sin periode som BW Groups øverste chef.

Bestyrelsesformand Andreas Sohmen-Pao siger i en kommentar til beslutningen:

"Carsten og jeg har haft et fantastisk partnerskab og arbejdet tæt sammen om at få selskabet til at vokse. Men den konstante rejseaktivitet og det at bo på to kontinenter betød en naturlig begrænsning for ham til sidst. Vi er meget taknemmelige over for det, Carsten har bidraget med, og ønsker ham det allerbedste for fremtiden."

BW Group køber op og ejer nu knap halvdelen af Hafnia Tankers

Tina Revsbech forlader BW Tankers midt i fusionsforhandlinger 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk satte rekord, Norden fik underskud, men hævede resultatforventningerne, Dan-Bunkering udpegede ny topchef, Celsisus Shipping vil sælge ud af højt prissatte tørlastskibe, og den farverige erhvervsmand Thor Stadil risikerer at miste retten til at drive virksomhed i sag om konkurskarantæne.

Olieselskabernes fremgang breder sig kun langsomt til drilling

Olieselskaberne vejrer morgenluft med stigende oliepriser, men deres lyst til at investere er behersket. Derfor må den kriseramte drilling-sektor indstille sig på at vente på bedring i aktivitetetsniveauet, vurderer to aktieanalytikere over for ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs