ShippingWatch

Ny rapport: "Kinas styrke er overvældende"

Kina er den stærkeste maritime nation, vurderer en ny rapport fra DNV GL og et konsulenthus. Rapporten tager højde for landenes styrke inden for blandt andet shipping og havne. Danmark ligger højt i forhold til sin størrelse.

Foto: Ritzau Scanpix

En ny rapport konkluderer, at Kina er verdens førende shippingnation foran lande som USA, Japan og Singapore.

Rapporten er udarbejdet af klassifikationselskabet DNV GL og konsulenthuset Menon Economics.

De har set nærmere på de store maritime nationers styrkeforhold og rangordnet dem ud fra, hvor stærkt de står inden for fire kategorier: shipping, maritim teknologi, havne og logistik samt finans og jura.

Vinderen er Kina, som placerer sig i top fire inden for alle kategorier.

"Kinas styrke er overvældende, især inden for kategorien havne og logistik, men også i shipping," udtaler Erik W. Jakobsen, managing partner i Menon Economics og medforfatter til rapporten.

"Det burde dog ikke komme som en overraskelse, da Kina er den største importør og eksportør i verden. Den anden økonomiske supermagt USA følger Kina på listen med store havne og maritime byer på både øst- og vestkysten," udtaler han i en meddelelse.

Mens Kina og USA tager de to første pladser, så følger Japan efter på tredjepladsen. Tyskland, Norge og Sydkorea er på en delt fjerdeplads, mens Danmark er nummer 13 foran store nationer som Canada, Tyrkiet og Indien.

Det er andet år i træk, at partnerne udgiver rapporten "The Leading Maritime Nations of the World". Konklusionerne blev præsenteret torsdag på shippingkonferencen SMM i Hamborg. Hele rapporten bliver frigivet i oktober og kan bestilles på DNV GL's website.

Kinas store vision for en ny silkevej møder modstand

Tyskland vil indsnævre grænsen for kinesiske investeringer

Kinas nye storhavn i Peru ligger kun 70 km fra Maersks knudepunkt

 

Mere fra ShippingWatch

Maersk venter snart at præsentere rapport om overgreb på skib

Maersk har færdiggjort undersøgelsen af det mulige seksuelle overgreb på et kvindelig besætningsmedlem, hvor fem søofficerer efterfølgende blev suspenderet. Rapporten ventes at blive lagt frem i slutningen af januar, siger Maersk til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs