ShippingWatch

Antallet af skibsulykker faldt sidste år

I 2017 faldt antallet af skibsulykker på verdenshavene med 4 pct., hvilket er det næstlaveste niveau i et årti. Ny rapport ser på de største ulykker sidste år og opridser udfordringerne for industrien.

Tørlastskibet Stellar Dausy var en af de største ulykker sidste år, hvor næsten alle besætningsmedlemmer omkom. | Foto: Fleet Monitor

94 skibe blev sidste år en del af statistikken over ulykker til søs. Det er færre end året inden, hvor 98 skibe var involveret i en ulykke, mens det er det næstlaveste antal i det seneste årti, viser en ny rapport fra Allianz Global Corporate & Speciality.

Og kigger man på det seneste årti, så er det gået den rigtige vej med et fald på 38 pct. Det skyldes blandt andet bedre skibsdesign, teknologi og det faktum, at industrien er blevet bedre til at håndtere risici. Samtidig har lavere aktivitet i shippingindustrien også noget at skulle have sagt, noterer forfatterne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste på ShippingWatch

Maersk fremrykkede sit klimamål og hævede forventningerne til 2021 i en uge, hvor DSV-topchef Jens Bjørn kaldte containerredernes indtog i logistik "betydningsløst". EU sagde nej til sydkoreansk storfusion, og Maersk Tankers lagde ny strategi frem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs