ShippingWatch

Olien genvinder lidt af det tabte fra katastrofeonsdag

Olieprisen kravler gradvist tilbage opad torsdag oven på de usædvanligt kraftige fald onsdag aften.

Foto: /ritzau/Claus Bonnerup/

Der er lidt bedre takter for olieprisen torsdag efter onsdagens kraftige fald.

Udsigten til at en væksthæmmende handelskrig mellem USA og Kina - og en tilgang af libysk olie til verdensmarkederne - fik onsdag prisen på en tønde Brent-olie til at falde fra mere end 78 dollars til i nærheden af 73 dollars, inden den rettede sig til et leje på 74 dollars.

Faldet på mere end 5 pct. var det værste, oliemarkedet har oplevet siden 2016, men der kompenseres lidt for det torsdag, hvor Brent-olien ved 13-tiden er noteret i 74,50 dollars per tønde.

Det sker blandt andet oven på en rapport fra energiagenturet IEA, der varsler pres på olieudbuddet på grund af faldende produktion flere steder i verden. Opec-landene har ikke meget mere at give af, varsler agenturet ifølge flere medier.

"Stigende produktion fra golflandene og Rusland, omend den er velkommen, kommer med en pris: verdens reserveproduktion bliver måske skubbet til grænsen," skriver IEA i rapporten.

Onsdag viste de amerikanske olielagre desuden et fald på 13 mio. tønder, hvilket er det største ugentlige fald i næsten to år og til det laveste niveau siden februar 2015, rapporterer Reuters.

Olieprisen dykker efter nye handelsrestriktioner og øget udbud

Rekordlav amerikansk oliebeholdning hæver oliepriserne

Forsiden lige nu

Stigning i amerikanske oliereserver giver prisfald

Ifølge flere analytikere kan de stigende handelsspændinger mellem USA og Kina yderligere være med til at afspore den globale økonomiske vækst og derved også sænke den fysiske efterspørgsel på olie.

IMF advarer om handelskrig og dyre finansmarkeder

Selvom risici hober sig op i form af handelskrig, politisk uro i EU og oppustede finansmarkeder, har det globale opsving endnu ikke mistet flyvehøjde. Det vurderer Den Internationale Valutafond (IMF) i en opdatering af prognosen fra april.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere