ShippingWatch

Olieprisen dykker efter nye handelsrestriktioner og øget udbud

Olieprisen dykker onsdag efter nyheden om USA's planer om nye handelsrestriktioner mod Kina og et øget udbud fra Libyen.

Foto: /ritzaui/AP/Hasan Jamal

Olieprisen dykker onsdag som følge af dels de øgede handelsrestriktioner på 200 mia. dollars som USA's præsident, Donald Trump, har lagt på varer fra Kina og den effekt det frygtes at få på verdenens økonomiske vækst og dels som følge af øget udbud fra Libyen.

Futures på den amerikanske referenceolie, WTI, til levering til august falder til 73,62 dollar for en tønde eller med 0,7 pct., mens futures på den europæiske referenceolie, Brent, til levering til september falder mere end 2 pct. til 77,23 dollar for en tønde.

At faldet på Brent er større end på WTI skyldes, at Libyen kan levere mere olie end tidligere. Libyens nationale olieselskab har fået kontrol over havne til udskibning af olie, som rivaliserende fraktioner har haft kontrollen over. Dermed kan Libyen eksportere mere end tidligere.

"Den faldende tendens i olieprisen er blevet styrket onsdag efter nyhederne fra Libyen og udsikkerheden om de økonomiske udsigter i lyset af eskaleringen af handelskrigen tirsdag aften, siger Harry Thcilinguirian, der er valutastrateg hos BNP Paribas i London, til Bloomberg News.

Rekordlav amerikansk oliebeholdning hæver oliepriserne

Amerikanere ser mulighed for fordobling af olieprisen

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere