DFDS har akut mangel på it-medarbejdere

Trods sin status som et af Danmarks største rederier, har DFDS svært ved at tiltrække medarbejdere til sin it-afdeling. Rederiet er langt fra det eneste med det problem.
Foto: DFDS
Foto: DFDS

DFDS har lige nu 19 stillingsopslag til job i rederiets it-afdeling.

Afdelingen har 250 ansatte, der arbejder med digitale opgaver hos DFDS, og det er dermed en stor andel, der mangler, og som rederiet har problemer med at tiltrække.

"Det er svært og irriterende," siger Henrik Holck, executive vice president for people & ships i DFDS, til ShippingWatch.

De mange ledige stillinger betyder ekstra travle dage til de ansatte, der er i afdelingen.

"Der er arbejdsopgaver, vi ikke får lavet, og samtidig skal de nuværende medarbejdere arbejde hurtigere, mere og hårdere. Det er ikke smart på den lange bane," siger Henrik Holck.

DFDS' it-afdeling skal vokse med mellem 25 og 50 medarbejdere i de kommende par år, og derfor er problemet endnu mere akut. Men DFDS kommer til at kæmpe hårdt med resten af den danske shippingbranche om it-arbejdskraften og de digitale talenter.

"Det er en generel tendens, vi hører, at rederierne er bekymrede for udsigten til at kunne tiltrække alle kategorier af kompetencer, men heriblandt særligt digitale kompetencer. I en undersøgelse som Danske Rederier lavede i december, svarede topcheferne i rederierne netop, at de ser en udfordring i at skaffe arbejdskraft med de rette digitale kompetencer de kommende år," siger direktør i Danske Rederier, Anne W. Trolle til shippingWatch.

Undersøgelsen blev foretaget som en rundspørge blandt 26 topchefer i den danske shippingbranche i november sidste år. Og de digitale kompetencer scorer højt på listen over de kompetencer, der vil være behov for at udvikle.

Kilde: Danske Rederier
Kilde: Danske Rederier
 

"Det kommer til at have betydning, at vi får uddannet de unge til at kunne løfte denne opgave, og derfor er det afgørende, at vi får lavet et fremtidstjek af de maritime uddannelser," siger Anne W. Trolle.

En ting er selve uddannelserne, noget andet er så at få de unge fra uddannelserne over i rederierne. DFDS har sat nogle nye ting i gang for at få de unge med på holdet.

"Vi er i gang med en lang proces for at få de rette digitale medarbejder. Dels har vi besluttet, at vi vil ansætte en dedikeret HR-person med it og it-ansættelser som sit eneste arbejdsområde. Derudover har jeg haft en sesssion sammen med it-folkene for at diskutere, hvad der skal til, for at vi i DFDS bliver synlige som it-arbejdsplads," siger Henrik Holck og tilføjer:

"DFDS er kendt for Oslo-båden, men ikke for at være Danmarks næststørste rederi eller for at være en stor it-arbejdsplads."

Hos Maersk Tankers, der måske nok er mere kendt i offentligheden som rederi på grund af Maersk-navnet, har man også problemer med at skaffe digital arbejdskraft.

For nylig fortalte CEO Christian M. Ingerslev på Danske Rederiers årsmøde, at rederiet har udfordringer med at skaffe talenter særligt inden for tre grupper af arbejdskraft: de helt unge, kvinder og digitale talenter.

Danske shippingselskaber daler i imagemåling 

Maersk Tankers’ CEO: Svært at få talenter fra tre grupper 

Danske rederier efterlyser flere kvinder  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også