ShippingWatch

Ny måling før globale svovlkrav: Over halvdelen er ikke klar

53 pct. af redere og operatører er ikke klar til at leve op til de kommende svovlkrav, viser ny undersøgelse fra klasseselskabet ABS. Nu kommer selskabet med en vejledning.

Foto: /ritzau/Marius Nyheim

Til trods for en kort deadline på godt halvandet år til de globale svovlkravs indførsel har over halvdelen af rederier og operatører endnu ikke styr på, hvordan deres flåder skal overholde de kommende regler.

Det viser en uformel undersøgelse, som klasseselskabet ABS har lavet. Og det er afgørende at finde svar nu, mener ABS.

"IMO's svovlkrav vil introducere et betydeligt skifte i efterspørgslen fra heavy fuel til lavsvovlfuel nærmest over natten. Industrien diskuterer i øjeblikket, hvordan man skal forberede sig, da konsekvenserne af skiftet er svære at forudsige," siger Kirsi Tikka, der er executive vice president og senior rådgiver på marine hos ABS, i en meddelelse.

Klassifikationsselskabet har i den forbindelse udgivet en rapport, som giver svar på nogle af de mange spørgsmål om blandt andet blandede brændstoffer og hybridbrændstoffer, som bliver et af svarene på at leve op til kravene.

Ifølge ABS er et af problemerne i øjeblikket også, at de nye brændstoffer endnu ikke er dækket af en såkaldt ISO-standard, hvilket industrien ednu venter på.

Bank: Rederier får svært ved at sende svovlregning videre

Sverige vil give op til en million i bøde til svovlsyndere

Redere kommer med skarp advarsel inden globale svovlkrav

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere