ShippingWatch

Kina sænker straftold mod USA

Den kinesiske straftold på flere amerikanske varer bliver sænket fra 1. juli. Tiltaget kommer to dage før, USA's handelsminister skal mødes med den kinesiske regering i Beijing.

Foto: Ritzau Scanpix/Andrew Harnik

Den kinesiske regering annoncerede torsdag, at den fra den 1. juli vil reducere straftolden på en række amerikanske importvarer.

Det skriver The New York Times.

Reduktionen af straftolden kommer, mindre end to dage før Wilbur Ross, der er amerikansk handelsminister, skal mødes med den kinesiske regering i Beijing. Reduktionen er en del af en række træk, som den kinesiske regering har foretaget i et forsøg på at afskaffe de store handelsbarrierer mellem landene.

Mødet mellem USA og Kina skal fokusere på USA's frustration med handelsbalancen mellem landene, hvor Kina har et bilateralt handelsoverskud på 375 mia. dollar (2.384 mia. kr.).

Kategorierne af amerikanske varer, som det kinesiske finansministerium har valgt at reducere tolden på, er valgt med det formål at udvikle Kinas mere sofistikerede industrier fremfor den kinesiske lavpris- og masseproduktion.

Af varer, der får straftolden reduceret, er fisk, oliven, tang og lavprisprodukter som håndtasker og bestemte beklædningsgenstande.

USA og EU i åben handelskrig 

USA fastholder handelstrusler mod Kina 

Handelskrig mellem USA og Kina er sat på pause 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs