ShippingWatch

Maersk falder på studerendes ønskeliste

De danske business-studerende er ikke længere helt så vilde efter at arbejde i Maersk som tidligere, viser ny opgørelse.

Foto: Maersk Line

A.P. Møller-Mærsk er røget ned ad ranglisten over drømmearbejdspladser hos de danske studerende, der går på studieretninger inden for økonomifag. Det viser en ny opgørelse fra analysebureauet Universum, der hvert år spørger de studerende om, hvor de gerne vil arbejde efter endt studie.

I den seneste opgørelse ender Maersk på en fjerdeplads og er gået to pladser tilbage sammenlignet med sidste års andenplads.

De studerende vil hellere arbejde hos Deloitte, McKinsey og Lego, der for tredje år i træk topper listen. De studerende lægger blandt andet vægt på en fremtidig høj indtjening, når de skal vælge deres drømmearbejdsplads.

Samtidig er det blevet mere vigtigt at få en chef, der kan støtte deres udvikling. Mens gode referencer til en fremtidig karriere og muligheder for lederskab også vægter højt hos de studerende. Det samme gør et godt og venligt arbejdsmiljø, som er rykket fra en 9. plads i 2017 og 2016 til at ligge på en 5. plads i år.

Også DSV er på listen hos de business-studerende og er gået frem til nr. 88 fra nr. 94 i 2017.

Ud over de studerende laver Universum også ranglister for veluddannede danskere i økonomiorienterede job. I undersøgelsen fra sidste år gik Maersk tilbage til en 5. plads fra en 3. plads året forinden.

"Noget af det, Maersk bliver associeret med, er en international prestigefyldt arbejdsplads, som er godt for CV'et. Men det prestigefyldte er blevet mindre og mindre vigtigt ligesom en lang række lidt hårdere kriterier, som Maersk er associeret med. Eksempelvis karrieremuligheder og udfordrende arbejde. Sådan nogle ting er blevet mindre væsentlige for målgruppen, mens de blødere værdier som et rart arbejdsmiljø, gode kolleger fylder mere," forklarede Universums danske direktør Jesper Dansholm dengang til ShippingWatch.

Ejner Bonderup har gjort op med et gammelt shippingmantra

Maersk dykker på ønskeliste for veluddannede

Studerende drømmer om et job hos Maersk

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere