ShippingWatch

Iran vil forsøge at sikre atomaftale med EU

Irans forhandlinger med europæiske lande om at videreføre atomaftalen vil fortsætte de næste to uger, siger landets udenrigsminister.

Foto: /Ritzau Scanpix/AFP/STR

Irans udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif, siger, at forhandlinger om at videreføre atomaftalen med Iran vil fortsætte med de europæiske lande de næste to uger.

Selv om USA har valgt at træde ud af atomaftalen, er den stadig på sporet, siger Zarif efter et møde i Bruxelles med EU's udenrigspolitiske chef, Federica Mogherini:

"Vores møde med Mogherini var godt og konstruktivt. Vi er på den rette vej til at bevæge os fremad, mener han. Uanset hvad der besluttes, skal det bevare og garantere Irans rettigheder. Vores forhandlinger vil fortsætte i de næste to uger," siger han.

Her henviser han til møder med udenrigsministrene fra Tyskland, Frankrig og Storbritannien.

Maersk Tankers lukker ned i Iran efter Trumps atom-exit

Nye Iran-sanktioner kan øge USA's eksport af LNG

Storbank: Olieprisen kan stige til 100 dollars i 2019

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste overskrifter på ShippingWatch

Miljø og kommende vigtigt møde i IMO prægede ugen på ShippingWatch med spørgsmål om fremtidens miljøsyndere, og hvorvidt en højspændt miljødiskussion ender som et mislykket kupforsøg. Læs også om Maersks transformation og stort tysk opkøb af V. Group.

Pakistan lukker ned for beaching-værfter

Nye brandulykker på den pakistanske ophugningsstrand Gadani får landets myndigheder til at lukke ned for ophugning i området - blot få måneder efter, at et tidligere forbud blev ophævet. "Skibsejere burde blive holdt ansvarlige," mener NGO'en Shipbreaking Platform.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere