ShippingWatch

Cyperns shippingminister skruer op for vækstambitioner

Verdens 11. største flagnation vil være endnu større, og ny minister nævner ifølge Bloomberg, at flere britiske selskaber måske er på vej.

Foto: Bloomberg

Cypern udnævnte tidligere i år sin første shippingminister i Middelhavslandet, der er verdens 11. største flagnation, og nu har ministeren fortalt om nogle af sine ambitiøse planer.

Det skriver Bloomberg.

Natasa Pilides siger, at hun har store planer om at udvikle Cyperns maritime klynge yderligere, efter at den er vokset betydeligt over den seneste årrække.

"Selv om vi er et lille land, er vi allerede en stor aktør i internationale shippingforretninger, men vi vil være endnu større og bedre," siger Natasa Pilide.

I de seneste år har flere rederi- og maritimt-relaterede virksomheder etableret sig på Cypern tiltrukket af et attraktivt skattemiljø som bl.a. tonnageskat, der anvendes i en række EU-lande.

Cypern rangerer som verdens tredje største inden for ship management, og landet repræsenterer omkring en femtedel af den flåde, hvor skibsejere lægger driften af skibene ud til andre.

Cypern er nævnt som nyt hjemsted for flere britiske shippingsselskaber i forbindelse med briterne udtræden af EU. Ifølge Pilides har foreløbig et selskab besluttet sig, mens andre er tæt på at træffe beslutning.

Ngo: Europæiske shippinglande har lave ambitioner for klima

 

Management-selskaber fusionerer sig ind i top 3 

 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs