ShippingWatch

Kongsberg om nyt sats på autonome skibe: Markedet skal modnes først

Markedet for autonome skibe er fortsat meget umodent. Gennem sit nye selskab vil Wilhelmsen og Kongsberg arbejde for at booste potentialet for autonome skibe, fortæller Kongsberg Maritimes Carl Magne Rustand til ShippingWatch.

Foto: PR-foto: Massterly

Autonome skibe bliver en del af fremtiden, men markedet for dem er endnu ikke modent.

Det er på den baggrund, at norske Kongsberg og Wilhelmsen i denne uge dannede et nyt selskab for netop at skabe og drive autonome skibe. Modenhed på markedet er en forudsætning for, at der kan komme fuld gang i forretningen for de to selskaber.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs