ShippingWatch

Norske selskaber vil skabe verdens første autonome shippingselskab

Det norske rederi Wilhelmsen vil sammen med Kongsberg Gruppen gå sammen om at skabe verdens første autonome shippingselskab, hvor skibe både bygges og drives autonomt.

Foto: PR-foto: Massterly

Nordmænd slår med et nyt initiativ fast, at de er mindst lige så interesserede som Danmark på at være absolut førende inden for autonom shipping.

De to store norske selskaber Wilhelmsen og Kongsberg er gået sammen i et joint venture som fra august i år skal skabe det, de kalder verdens første autonome shippingselskab.

"Som en førende maritim nation, har Norge taget en position i førerfeltet i udviklingen af autonome skibe. Gennem skabelsen af et nyt selskab med navet Massterly,  tager vi næste skridt i rejsen mod at etablere infrastruktur og service til at designe og drive skibe, såvel som avancerede logistiske løsninger forbundet med autonome maritime operationer," siger Thomas Wilhelmsen, der er group CEO for Wilhelmsen i en meddelelse om Massterly.

For ham at se er der især en stor fordel ved at skabe et fuldstændigt autonomt selskab.

"Massterly vil reducere omkostningerne på alle niveauer og kunne tilpasses alle selskaber, som har et transportbehov," lyder det.

Hvor stort markedet er for kunder, der ønske sig autonome skibe, har det nye selskab ikke et konkret bud på, men vurderer, at der vil være "et betydeligt marked for denne type af services i nær fremtid."

CMA CGM's digitale chef vil demokratisere digitalisering  

Kongsberg vinder historisk stor kontrakt med Qatar  

Singapore afsætter millioner til fire maritime fokuspunkter 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs