ShippingWatch

Nobles grundlægger trækker sig fra selskabet

Nobles grundlægger Richard Elman trækker sig som non-exectuve director, skriver Bloomberg. Elman er fortsat største aktionær i det pressede Singapore-selskab, der forleden blev sagsøgt af storaktionær.

Bloomberg
Foto: Bloomberg

Grundlægger af Singapores Noble Group, Richard Elman, har trukket sig som non-executive director, for selskabet, skriver Bloomberg.

Nyheden kommer dagen efter, at Noble måtte droppe at afbetale på et stort obligationslån, der fik ratingbureauet S&P Global Ratings til at sænke gruppens kreditrating til et misligholdelse af lån.

Richard Elman grundlagde Noble Group i Hongkong. I 2015 fik selskabet et ordentligt underskud, men lykkedes alligevel med at få et forbedret resultat året efter, hvilket fik mange til at regne med, at selskabet var ved at komme oven vande igen. Hans fratrædelse betyder, at han ikke vil være en del af bestyrelsen, når selskabets skæbne skal afgøres.

"For investorer kan det ligne et scenarie, hvor kaptajnen forlader skibet," skriver Jingyi Pan, markedsstrategiker hos handelshuset IG Asia, i en mail til Bloomberg.

Tirsdag blev Elman sammen med andre sagsøgt af en investor Goldilocks ved højesteretten i Singapore. Sagsøgeren mener, at Noble har risikeret profitten for at rejse penge. Noble vil forsvare sig mod anklagerne, lød det onsdag.

Noble Groups redningsplan kan koste over 100 mio. dollars

Noble Group indgår vigtig gældsaftale med kreditorer

Noble dropper betaling i håb om snarlig aftale

Forsiden lige nu

MSC følger trop med nyt bunkertillæg

Fra årsskiftet indfører containerrederiet MSC ligesom Maersk et nyt gebyr til kunderne, som skal tage højde for de stigende omkostninger til brændstof som følge af de kommende svovlkrav fra 2020.

Ungt dansk heavylift selskab har firedoblet resultatet

På under fem år er Ocean7, der opererer i projektlastmarkedet, vokset betydeligt. Både i antallet af ansatte og på bundlinjen. Næste skridt er flere skibe og kontorer, siger direktør Stefan Nordby Petersen til ShippingWatch.

Bomin lukker to ud af fire kontorer

Bunkerleverandøren lukker ned i to af verdens største bunkerhavne for at fokusere på sine kontorer i Houston og Hamborg. Det sker for at blive klar til ændringerne af bunkermarkedet i 2020, lyder det fra selskabet.

Danaos befinder sig i et "skeptisk marked"

Den store græske ejer af containertonnage, Danaos, fastholdt omsætningen i første halvår, efter en stor restrukturering af gælden i selskabet er faldet på plads. Risici er nu handelssanktioner og lave charterrater, lyder det fra CEO John Coustas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere