ShippingWatch

DFDS omstrukturerer i Italien efter dårlige resultater

Utilfredsstillende resultater medfører, at DFDS nu sætter gang i en omstrukturering af aktiviteterne i Italien.

Foto: DFDS

DFDS sætter gang i en omstrukturering af selskabets aktiviteter i Italien på grund af utilfredsstillende resultater.

Det oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen mandag formiddag.

Her fremgår det, at en stor del af aktiviteterne er jernbanetransportløsninger mellem Italien og Sverige, Danmark samt Storbritannien. De aktiviteter vil stoppe senest den 1. april i år, hvis de ikke bliver udbudt af andre operatører i stedet.

Samtidig ophører pakhus- og distributionsaktiviteterne, der er baseret i italienske Fagnano, der ligger nord for Milano.

"Dør-dør jernbane-transportløsningerne, der udbydes mellem Italien og Benelux/Irland/Norge, vil fortsætte med udgangspunkt i kontorerne i Oslo og Rotterdam. DFDS Lilla Edet vil ligeledes fortsætte med at udbyde vejbaserede løsninger mellem Sverige og Italien," skriver DFDS i meddelelsen.

Reducerer omsætning

DFDS forventer, at omstruktureringen vil mindske omsætningen for logistikaktiviteterne i Italien med 225 mio. kr. i år sammenlignet med sidste år. Samtidig oplyser selskabet, at i alt 34 medarbejdere i Italien, Sverige, Storbritannien og Danmark påvirkes af ændringerne.

Omvendt vil ændringerne føre til en indtjeningsforbedring på 15 mio. kr. i 2018 eksklusive engangsomkostninger.

Tiltagene i Italien får desuden betydning for DFDS' særlige poster, der nu ventes at lyde på minus 45 mio. kr. i år mod den tidligere forventning på minus 20 mio. kr.

"Stigningen skyldes omkostninger til omstruktureringen af de italienske aktiviteter samt omkostninger til de nyligt gennemførte ændringer i hovedkontorsfunktioner," skriver selskabet i meddelelsen.

For 2018 venter DFDS fortsat en omsætningsvækst på 2 pct., når der justeres for omstruktureringen. Forventningen til driftsresultatet før renter, skat samt af- og nedskrivninger er også uændret.

DFDS-færge kolliderer med MSC-containerskib

DFDS afskediger medarbejdere i hovedkvarteret

DFDS bruger milliardbeløb på to nye skibe 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs