ShippingWatch

DFDS bruger milliardbeløb på to nye skibe

Færgerederiet DFDS har kontraheret to nye skibe for et milliardbeløb. De to skibe skal bygges på et kinesisk værft og skal indsættes på ruterne i den baltiske region.

Foto: Luca Bruno/AP/Polfoto

Rederiet DFDS har investeret i to nye skibe. Det kommer til at koste 1,8 mia. kr. frem mod 2021. De 200 mio. kr. betales i år.

Det skriver virksomheden i en fondsbørsmeddelelse mandag.

DFDS oplyser, at begge skibe planlægges at blive indsat på en af ruterne, der forbinder Litauen med enten Sverige eller Tyskland. Virksomheden vurderer, at den baltiske region ventes at fortsætte med at vokse og udvikle sig fremover.

"Denne investering afspejler vores tro på en fortsat stærk udvikling i den baltiske region. De nye skibe vil gøre det muligt for os at forbedre serviceniveauet for alle vores kunder og samtidigt gøre rutenetværket mere effektivt, også miljømæssigt," siger CEO Niels Smedegaard, der er direktør i rederiet.

Det ventes, at investeringen vil øge netværkets samlede fragtkapacitet med omkring 30 pct., oplyser DFDS i meddelelsen. Som følge af investeringen øger rederiet sin investeringsforventning til 2018 til 1,3 mia. kr. fra tidligere 1,1 mia. kr.

Det fremgår af meddelelsen, at skibene skal bygges af Guangzhou Shipyard International Co, Ltd. i Kina. Skibene er designet til hver at transportere 4500 "lane meter" fragtenheder og passagerbiler samt 600 passagerer.

Leveringen af de to skibe vil ske i henholdsvis første og tredje kvartal i 2021, oplyser DFDS.

Nu rammes DFDS af briternes exit fra EU

DFDS løfter indtjening og omsætning

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste overskrifter på ShippingWatch

Miljø og kommende vigtigt møde i IMO prægede ugen på ShippingWatch med spørgsmål om fremtidens miljøsyndere, og hvorvidt en højspændt miljødiskussion ender som et mislykket kupforsøg. Læs også om Maersks transformation og stort tysk opkøb af V. Group.

Pakistan lukker ned for beaching-værfter

Nye brandulykker på den pakistanske ophugningsstrand Gadani får landets myndigheder til at lukke ned for ophugning i området - blot få måneder efter, at et tidligere forbud blev ophævet. "Skibsejere burde blive holdt ansvarlige," mener NGO'en Shipbreaking Platform.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere