ShippingWatch

Nu sejler skibe nord om Rusland om vinteren uden hjælp

Nu har et skib for første gang foretaget rejsen nord om Rusland om vinteren uden assistance fra en isbryder. Se en tidsforkortet video af den arktiske sejltur her.

Teekay
Foto: Teekay

Hidtil har Nordøstpassagen, ruten nord om Rusland, været tilgængelig i sommermåneder, især for skibe, der ønskede at klare turen uden assistance fra en russisk isbryder.

Men nu har et skib for første gang klaret turen alene om vinteren.

Tankskibet Eduar Toll, fra canadiske Teekay, sejlede i december fra Sydkorea med kurs mod LNG-terminalen Sabetta i det nordlige Rusland, skriver World Economic Forum i en meddelelse.

Se video af den arktiske sejlads her.

Teekay-skibet er vel at mærke designet til selv at kunne bryde is med tykkelse på op til 1,8 meter.

Skibet er en serie af seks tankskibe, der er bygget specifikt til at besejle det enorme russiske Yamal LNG-projekt i Karahavet.

Rederier kan spare op til 40 pct. af rejsetiden ved at sejle nord om Rusland gennem de arktiske farvande frem for at bruge den traditionalle rute gennem Suez.

Sovcomflot gennemfører sjælden arktisk rejse

Nu vil Kina føre Silkevejen nord om Rusland

Forsiden lige nu

Søren Skou: Der er aldrig et godt tidspunkt at sige farvel

Den store transformation af A.P. Møller - Mærsk skal gå endnu hurtigere, siger topchef Søren Skou til Berlingske Business om opsplitningen af CFO Jakob Stausholms arbejdsområder. Der er aldrig et godt tidspunkt at sige farvel, lyder det.

Alvorlig terminalbrand indhyller Singapore i røg

Der er udbrudt en brand på et terminalanlæg på en af øerne ud for Singapore, oplyser lokale medier tirsdag. Branden betegnes som alvorlig og kan ses langt ud over Singapore, som det fremgår af en video.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere